© Crime-Nieuws.nl

Wietknippers op heterdaad gepakt met verse oogst wietkwekerij na tip ‘oplettende burger’

De politie heeft na een tip over een verdachte situatie in Apeldoorn, wietknippers op heterdaad betrapt met een verse oogst wiet.

Bij de meldkamer kwam zaterdagochtend even voor 9.00 uur melding binnen van een verdachte situatie aan Het Kasteel. Agenten zijn na de tip van een ‘oplettende burger’ naar de betreffende locatie gegaan en hebben een onderzoek ingesteld. De politie constateerde bij een woning een sterke wietlucht en besloot naar binnten te gaan.

Tijdens de doorzoeking bleek dat de gehele woning, inclusief een zelf uitgegraven kruipruimte, was ingericht als wietkwekerij. In drie ruimtes was net geoogst en er werd geknipt. In totaal vond de politie 256 planten en 277 stekjes. Om de kwekerij van stroom te voorzien was een illegale stroomvoorziening aangelegd.

Op het moment van de inval waren naast de bewoner zeven personen waaronder vier mannen van 23, 26, 41 en 41 jaar en een vrouw van 49 jaar uit Amsterdam, een 40-jarige vrouw uit Zaandam en een man van 29 uit Haarlem, aanwezig . De politie hield de acht verdachten aan waarvan op dit moment de bewoner, de 23-jarige Amsterdammer en een van de 41-jarige Amsterdammers nog vast zitten voor nader onderzoek.

De politie gaat verder met het onderzoek naar het kweken van wiet en sluit meer aanhoudingen niet uit. De woning werd in verband met de ontdekking van de wietkwekerij onmiddellijk op last van de burgemeester van Apeldoorn gesloten.