O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Wietkweker komt met zéér opmerkelijk verweer inzake opgerolde wiethok in woning

Een Amsterdammer heeft bij de rechter een wel heel opmerkelijke verklaring gegeven over de wiethok in zijn woning. Volgens de man is hij geen wietkweker maar deed hij onderzoek naar klimaatbeheersing.

De politie deed in december een inval in de woning aan het Prins Bernhardplein en troffen een kweektent met daarin lampen en 64 potten. Verder bleek ook nog dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De woningstichting is na de ontdekking naar de rechter gestapt om de man uit zijn huis te laten zetten. Tijdens die rechtszaak vertelde de wietkweker dat het hem niet ging om wiet maar om een amateur onderzoek naar klimaatbeheersing.

Zelf zegt hij wel af en toe wiet te roken maar kweken daar doet hij niet aan. De kweekmaterialen zou hij voor een mooi prijsje hebben overgenomen van een derde. Helaas voor de man ging de rechter niet mee in zijn opmerkelijke verweer en heeft bepaald dat de man uit huis moet.

De kweker krijgt nog wel drie maanden de tijd om een andere woning te zoeken. Dat is precies genoeg tijd voor een nieuwe wiethok én oogst. Binnen drie maanden heb je een nieuwe voorraad gekweekt en kan je met de opbrengst een nieuwe woning huren in de vrije sector.