© Crime-Nieuws.nl

Wietkwekerij en grote partij kweekmaterialen ontdekt na anonieme tip van ‘alerte burger’

De politie heeft na een anonieme tip van een ‘alerte burger’ over verdachte omstandigheden rondom een pand in Weesp, een wietkwekerij aangetroffen meerdere personen aangehouden.

De oplettende burger belde zondagavond de politie en vertelde dat er verdachte omstandigheden gaande waren rondom een woning aan de Vincent van Goghstraat. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben een onderzoek ingesteld. Het pand werd doorzocht en al snel bleek er sprake te zijn van hennepteelt. In de woning troffen de agenten een in werking zijnde wietkwekerij aan. Er stonden 600 wietplanten die samen met een grote hoeveelheid kweekmaterialen in beslag zijn genomen.

Vier personen waren aanwezig tijdens de doorzoeking en zijn aangehouden. Drie mannen, een 37-jarige man uit Blaricum, een 31-jarige man uit Maarssen en een 34-jarige man uit Reeuwijk zijn heengezonden maar blijven verdachten in het lopende onderzoek. De bewoner van de woning zit nog vast en wordt voorgeleid. De recherche onderzoekt de rol van de verdachten met betrekking tot de wietkwekerij en de aangetroffen kweekmaterialen.