Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Wietkwekerij en harddrugs aangetroffen bij politieactie in café Eindhoven

De Eindhovense politie heeft na een actie in een café aan de Halvemaanstraat harddrugs aangetroffen en een wietkwekerij in een garagebox. Daarnaast bleek er in het café mogelijk illegaal gegokt te worden.

Agenten gingen in samenwerking met de gemeente en Kansspelautoriteit naar het café nadat er overlastmeldingen en klachten waren binnengekomen. Er was onder meer geklaagd over het feit dat er mogelijk in drugs gehandeld zou worden.

Bij de inval dinsdagavond werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Een 28-jarige Eindhovenaar en een man uit Geldrop (29) werden aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Verder werd geconstateerd dat er waarschijnlijk illegaal gegokt werd.

In het verlengde van de actie werd een woning in de wijk Woensel doorzocht. Daar werd een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs gevonden. In een garagebox, die volgens de politie hoort bij het café, werd een professionele wietkwekerij met 530 planten ontdekt en ontmanteld.

De 45-jarige eigenaar van het café is aangehouden en zit vast. De gemeente gaat onderzoeken of er voldoende gronden zijn om eventueel tot sluiting over te gaan.