Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Wietkwekerij en kweektent ontdekt in pand Arnhem gelinkt aan dodelijke schietpartijen

De burgemeester van Arnhem heeft een pand die gelinkt is aan meerdere dodelijke schietpartijen voor onbepaalde tijd gesloten.

Het pand aan de Jansbuitensingel is gelinkt aan de dood van een 55-jarige man uit Laren die vrijdagmiddag zwaargewond werd aangetroffen in een auto aan de Cronjéstraat. Het slachtoffer bleek te zijn beschoten en is kort na ontdekking overleden.

Verder onderzoek leidde naar de woning aan de Jansbuitensingel waar een zwaarbewapend arrestatieteam een inval heeft verricht. Eenmaal binnen werd een tweede gewonde man aangetroffen. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later is bezweken aan zijn verwondingen.

In de woning trof de politie naast de gewonde man ook een wietkwekerij en een kweektent aan. ‘Het geweld en de dood van de twee mannen heeft ons in Arnhem opgeschrikt en zorgt voor een onbeschrijflijke impact op de omgeving’, aldus burgemeester Ahmed Marcouch.

De politie onderzoekt nu of de dodelijke schietpartijen ook een link hebben met een dode in Amersfoort. Daar werd vrijdag een dode man in zijn auto aangetroffen. Het gaat om een 74-jarige man uit Soest. Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Het onderzoek is in volle gang en de politie houdt rekening met meerdere scenario’s.