De politie heeft na een bizarre wildwest ontsnappingspoging een man gepakt met een wietkwekerij, harddrugs en wapens.

Agenten controleerden zondagmiddag een 30-jarige bestuurder in Hattemerbroek waarbij het helemaal misging. Toen een agent hem rond 16.00 uur bij een parkeerplaats wilde controleren deed hij direct zijn auto op slot, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas. De man ramde vervolgens meerdere keren de politieauto, ook toen de agent er weer in was gaan zitten.

De bestuurder sloeg op de vlucht en reed wars door twee hekwerken en probeerde te ontkomen. Inmiddels waren meerdere politieauto’s opgeroepen, werd er met de helikopter meegezocht en werd via Burgernet een oproep gedaan met daarin het signalement van de verdachte. Na tips bleek dat de man op de N50 een aanrijding had gehad en Kampen in was gereden.

Mede dankzij de telefoontjes van burgers was bekend dat de man in een andere auto was gestapt. Agenten hebben verder gezocht en op de N307 werd de auto getraceerd waarin de verdachte was gestapt. De man werd tussen de bestuurdersstoel en de achterbank verstopt onder een jas aangetroffen en aangehouden.

Uit het onderzoek na de aanhouding werd duidelijk waarom de man niet op de politie zat te wachten. In zijn auto, die hij in Kampen had achtergelaten, vonden agenten harddrugs en pepperspray. In zijn woning in Hattemerbroek bleek een wietkwekerij te zitten en lagen verboden wapens. De man zit vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt de zaak.