Special Kush in de zon © crime-nieuws.nl

Wietkwekerij ontdekt in kelder supermarkt na melding stank en grote lekkage

De politie heeft na een sterke wietgeur en grote lekkage een wietkwekerij aangetroffen in de kelder van een supermarkt in Tilburg.

Agenten stelden zaterdagavond een onderzoek in na een melding van een sterke wietgeur bij een pand aan de Korvelseweg. Uit verder onderzoek bleek de geur naar alle waarschijnlijkheid te komen uit een supermarkt. Via een deur die toegang verschafte naar de kelder van de supermarkt, stuitte de politie op een grote lekkage.

Vanwege het gevaar door de zelf gefabriceerde stroomvoorziening in combinatie met de lekkage, kwam de brandweer en een medewerker van Enexis naar de supermarkt voor verder onderzoek. Nadat de brandweer ’s nachts de kelder leegpompte bleek er een wietkwekerij met 200 planten aanwezig te zijn. De kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

De politie heeft onderzoek ingesteld naar de wietkwekerij en mogelijke verantwoordelijke(n). Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De huurder van het pand is als verdachte aangemerkt. Diegene wordt op een later tijdstip verhoord door de recherche.