De politie heeft na een anonieme tip en een melding inzake een sterke wietlucht een goed verstopte ondergrondse wietkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand in Tilburg.

Naar aanleiding van de melding over stankoverlast en een eerdere anonieme tip, stelden agenten een onderzoek in bij een pand aan de Ringbaan Noord. Na doorzoeking werd een ondergrondse wietkwekerij, die bereikbaar was via een speciale luik onder de vloerbedekking, ontdekt onder het pand.

In een gang van ongeveer 40 tot 50 meter werden vier verschillende kweekruimtes met planten in verschillende groeistadia aangetroffen. Het ging om enkele honderden planten. Drie personen die aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om twee Tilburgers (44 en 45 jaar) en een 23-jarige Albanees.

Vanwege de gevaarszetting zoals losse stroomdraden en weinig zuurstof is besloten om de kwekerij zaterdag met deskundigen verder te inspecteren en te ontmantelen. Dan zal ook het precieze aantal planten duidelijk worden. De politie onderzoekt de zaak en kijkt wat de mogelijke betrokkenheid van de verdachten is.