O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Wietkwekerijen en geld gepakt bij invallen inzake georganiseerde hennepteelt

De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden. Bij de actie zijn onder meer wietkwekerijen en hoeveelheden contant geld gepakt.

Tijdens de actie zijn donderdag en vrijdag zes aanhoudingen verricht. De politie doorzocht twee woningen in Leeuwarden, een bedrijfspand in Bolsward en een growshop in Heerenveen. Er werden onder meer drie wietkwekerijen met in totaal zo’n 1100 plantjes en ruim 14K cash aangetroffen.

Bij de growshop zijn een 53-jarige man uit Lemmer, een 45-jarige man uit Hardenberg, een 41-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Op donderdag werd een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Bij een woning in de Gemeente Noardeast-Fryslan werden een 73-jarige man en een 63-jarige vrouw aangehouden. Uit nader onderzoek moet blijken wat ieders rol in dit onderzoek is geweest.

Er zijn diverse goederen in beslag genomen met een straatwaarde van ruim 100.000 euro. Bij de woningen en het bedrijfspand bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie heeft ook administratie zoals boekhouding en telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek.