Dinsdag 5 maart heeft de politie in een woning aan de Groenestraat in Achtmaal ondermeer een wietplantage met 120 planten en ruim 400 XTC pillen aangetroffen en in beslag genomen. De 48-jarige bewoner is aangehouden.

De politie kwam de wietplantage op het spoor na enkele tips van de energieleverancier. Die had geconstateerd dat er in de omgeving van de woning illegaal stroom werd afgetapt. De agenten zagen dat er aan de achterzijde van de woning warme lucht werd uitgeblazen via een rooster in de grond. Tevens lagen in de tuin diverse potten die ook gebruikt worden bij de hennepteelt.

Dat waren aanwijzingen genoeg voor de politie om over te gaan tot doorzoeking van het pand. In de woning troffen agenten een wietplantage met 120 planten, 400 XTC pillen, 1280 (vermoedelijk neppe) Viagrapillen, een zakje cocaïne en duizenden euro’s aan contant geld aan.

De bewoner was op het moment van de inval niet thuis. Rond 10.40 uur in de ochtend kwam de man aan in zijn woning terwijl de politie bezig was met de doorzoeking en kon direct worden aangehouden.

Tevens is met toestemming van de officier van justitie de auto van de verdachte, zijn complete administratie en een kluis in beslag genomen.

Bron: Politie