Wietplantage in villa Wassenaar

In Wassenaar hebben vermeende wietkwekers lange tijd aanzienlijke hoeveelheden wiet gekweekt. Dat bleek woensdag op de pro-formazitting tegen de vier verdachten.

De verdachten, vier mannen uit Den Haag, hebben de villa gehuurd voor ongeveer 3000 euro per maand en hebben er waarschijnlijk tonnen aan verdiend.

Ronald M. wordt gezien als de leider van de organisatie. Hij heeft ook alle schuld op zich genomen, in de hoop dat zijn zoon en buurman voorlopig vrij zouden komen. Helaas voor hun gingen de rechters daar niet in mee.

Op 19 september werd de plantage ontruimd. Er werden ruim 800 wietplanten aangetroffen en negen personen die toppen aan het knippen waren. Ook werd er een vuurwapen in beslag genomen.

Volgens de officier van justitie zou het gaan om georganiseerde criminaliteit waar veel geld in om ging. Elk lid zou een duidelijke rol in de organisatie hebben, aldus de officier.

Als beveiliging zouden er pitbulls op het terrein hebben rondgelopen. Omdat er geen directe buren waren had niemand last van de stankoverlast en konden de mannen daarom zolang kweken.

Volgens het Openbaar Ministerie is er zeker vijf keer geoogst en is bij elke oogst minimaal 80.000 euro verdiend.