Wietplantage ontdekt na melding onwel geworden personen in Amsterdamse garage

De Amsterdamse politie kwam na de melding in actie en dacht eerst aan een drugslab. Het bleek een wiethok.

De politie heeft in een garage aan de Pieter Calandlaan een wietplantage aangetroffen. Dit gebeurde donderdagavond nadat er een melding binnenkwam over twee personen die onwel waren geworden.

Rond 17:50 uur ontving de politie een melding over de twee onwel geworden mannen. Agenten troffen de mannen voor een portiek aan, waar ze buiten bewustzijn waren en niet reageerden. Vanwege gerapporteerde vreemde dampen werd ook de brandweer ingeschakeld. Na aankomst voerde de brandweer een onderzoek uit in de omgeving. Hoewel aanvankelijk werd gedacht aan een mogelijk drugslab, werd al snel een wietplantage aangetroffen in een kelderbox.

Tijdens het onderzoek van de brandweer bleek dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide in de omgeving aanwezig was, wat mogelijk veroorzaakt werd door de wietplantage. Door de dampen die de agenten mogelijk hebben ingeademd, werden drie van hen uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle. Na controle konden ze terugkeren naar huis en verkeren ze in goede gezondheid. Uit veiligheidsoverwegingen moesten omliggende woningen worden ontruimd, maar de bewoners zullen naar verwachting later vandaag weer terug kunnen keren.

Vanwege het gevaarlijke karakter van de situatie kon de politie gisteren nog niet beginnen met het ontmantelen van de wietplantage. Daarom werd de plantage ’s nachts bewaakt door verschillende politie-eenheden. Vandaag is de politie gestart met het ontmantelen van de plantage, waarbij de wietplanten zullen worden vernietigd.

Het onderzoek naar de zaak wordt uitgevoerd door de recherche. Er wordt onderzocht wat de betrokkenheid van de twee onwel geworden personen bij de wietplantage is geweest.