Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Wietplanten in zeecontainers bij invallen in Maastricht inzake hennepteelt

De Maastrichtse politie heeft bij verschillende invallen duizenden wietplanten aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat in totaal om meer dan 6000 planten.

Na onderzoek bezocht de politie afgelopen week diverse adressen in Maastricht. Op 18 januari ging de actie van start en werden op de Lorentstraat 1200 wietplanten aangetroffen.

Enkele dagen later, op 21 januari, werden er op de Karveelweg rond de 1400 planten en een eerdere oogst aangetroffen. De doorzoeking in het pand leidde vervolgens naar een locatie in Swalmen, waar drie ingegraven zeecontainers met 1500 planten werden aangetroffen.

Op een andere locatie in Maastricht werden 22 januari zo’n 360 planten en twee eerdere oogsten aangetroffen. Daarnaast werd de eigenaar van de woning aangehouden. Op de Punterweg werden tot slot op 24 januari nog 1400 hennepplanten en 5000 stekken in beslag genomen.

Daarnaast werden er zes aanhoudingen verricht op verdenking van betrokkenheid bij de wietkwekerijen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de invallen en drugsvangsten.