Sour Diesel Haze topjes © crime-nieuws.nl

Grote partij gedroogde wiettoppen ontdekt in Assen door stankoverlast

In Assen heeft de politie vrijdagmiddag na een melding inzake stankoverlast in een bedrijfspand aan de Afrikaweg een grote partij gedroogde wiettoppen aangetroffen en in beslag genomen. Drie personen zijn aangehouden.

Agenten gingen na een melding over een sterke wietlucht op onderzoek uit. Daaruit bleek dat de geur vermoedelijk afkomstig is uit een bepaalde bedrijfspand. Omdat het nogal stonk naar wiet vermoedden de agenten dat er een in werking zijnde wietplantage in het pand aanwezig was.

Toen agenten de deur wilden forceren opende een 40-jarige Assenaar de deur. Binnen troffen de politieagenten twee net geoogste wietplantages en een drogerij aan. In de drogerij lag een grote hoeveelheid gedroogde wiet. Het is niet bekend om hoeveel kilo’s het gaat.

Bij verder onderzoek in het pand werd nog een tweede Assenaar (46) aangetroffen en aangehouden. Een dag later werd een derde verdachte, een 40-jarige man uit Assen, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. De drie mannen zitten vast voor onderzoek.