O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Wijkagent die vol trots vijf wietplantjes vernietigde is na alle ophef weg van Twitter én Facebook

De wijkagent uit Harderwijk die enorm veel kritiek kreeg omdat hij vol trots op de foto ging nadat hij vijf wietplantjes had geruimd, heeft zijn social media accounts verwijderd na alle ophef.

Wijkagent Alex Braakenburg plaatste afgelopen vrijdag een post op Facebook waarin hij trots poseerde met wietplantjes die hij zojuist op een balkon had aangetroffen. Daar kreeg de wijkagent enorm veel negatieve reacties op. Vooral het feit dat de agent in zijn post had gezet dat hij het zelf geen gezicht vond, wietplantjes op een balkon, bezorgde hem veel kritiek.

Na de duizenden negatieve reacties plaatste de wijkagent zondag opnieuw een post op Facebook om uitleg te geven. Ook zijn tweede post viel niet in goede aarde en zorgde voor een stortvloed aan reacties. Vooral het feit dat de agent meldde dat mensen die reageerden weleens als verdachte aangemerkt zouden kunnen worden. ‘Voor je het weet word je als verdachte aangemerkt van een strafbare uiting.’ Aldus de wijkagent.

Uiteindelijk heeft de wijkagent na alle commotie besloten om zijn social media accounts op Facebook en Twitter te verwijderen. Volgens een woordvoerder is hij erg aangeslagen door de gang van zaken. De wijkagent is niet bereikbaar voor commentaar.