Wilde achtervolging in Nederland na plofkraak in Duitsland

De politie in Nederland heeft zaterdagochtend een auto achtervolgd die betrokken was bij een plofkraak enkele uren daarvoor in de Duitse plaats  Ahaus. Het voertuig reed met zeer hoge snelheid weg van de politie en crashte.

De Nederlandse politie werden door hun Duitse collega’s geïnformeerd over een plofkraak die eerder was gepleegd in Ahaus en waarbij vermoedelijk Nederlanders betrokken waren.

Op de A1 bij Apeldoorn werd een personenauto gesignaleerd die waarschijnlijk betrokken was bij de plofkraak. Agenten zetten de achtervolging waarna het voertuig er met hoge snelheid vandoor ging in de richting van de A50. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid weg en is korte tijd uit beeld geweest bij de achtervolgende eenheden.

Korte tijd nadat het voertuig uit beeld was kwam er een melding binnen dat in Schaarsbergen bij de afrit aan de A50 een personenauto gecrasht was. Ter plaatse troffen agenten een lege zwaar beschadigde voertuig aan.

Specialisten van de politie werden opgeroepen om onderzoek te doen omdat er in de auto nog een gasfles lag. Met een speurhond hebben agenten in de directe omgeving gezocht naar eventuele inzittenden. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. Dit heeft niet mogen baten want er zijn geen verdachten aangetroffen. De landelijke eenheid heeft in samenwerking met de Duitse politie een onderzoek ingesteld.

Geldautomaat opgeblazen door plofkrakers. © crime nieuws (klik op foto voor video)
Geldautomaat opgeblazen door plofkrakers. © crime nieuws (klik op foto voor video)