Wilde achtervolging met Audi station na ramkraak in Hulst

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een kledingzaak in Hulst. Nadat de verdachten op de vlucht sloegen met hun buit ontstond er een wilde achtervolging met de politie.

Bij de meldkamer kwam rond 03.40 uur een melding binnen omtrent een ramkraak bij en kledingzaak op de Overdamstraat. Getuigen melden dat er vermoedelijk drie gemaskerde daders betrokken waren bij de ramkraak. De mannen gingen zeer professioneel te werk en vertrokken binnen enkele minuten met een donkerkleurige Audi station.

Kort daarna werd de Audi gesignaleerd op de A16/A27 terwijl deze met een hoge snelheid van boven de 200 km/u over de snelweg reed. Daarop zette de politie de achtervolging in en probeerden het voertuig tot stoppen te dwingen. Tijdens deze actie werd de Audi geraakt door een politieauto maar reed met hoge snelheid door.

Bij winkelcentrum ‘De Nieuwe Es’ in Sleewijk werd de auto zonder verdachten aangetroffen. In de Audi werd ook kleding gevonden die vermoedelijk afkomstig is uit de winkel in Hulst. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De recherche is een onderzoek gestart naar de ramkraak.