Wildwest achtervolging Duiven mogelijk ten gevolge van mislukte drugsdeal (UPDATE)

Zondag 16 juni is een auto na een wilde achtervolging te water geraakt aan de Vegertlaan ter hoogte van de Fanfare in Duiven. In de auto zaten twee personen ten tijde van het ongeluk. Eén van de inzittenden werd door een omstander middels een koevoet bevrijd en een ander werd door hulpdiensten uit het voertuig gehaald. Beide slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Over de toedracht/aanleiding tast de politie nog in het duister maar volgens Camilleri.nl zou  de wilde achtervolging het gevolg zijn van een mislukte drugsdeal.

In eerste instantie zou er mogelijk sprake zijn geweest van nog een derde slachtoffer. Maar na enig onderzoek kon later op de avond vastgesteld worden dat hier geen sprake van was. Mogelijk zou een lage groene Amerikaanse auto betrokken zijn geweest bij het ongeluk en het voertuig van de slachtoffers doelbewust van de weg hebben gedrukt. Dit is vooralsnog niet bevestigd door de politie.

Later wellicht meer.

(UPDATE)

De identiteit van de twee mannen die betrokken waren bij de wildwest achtervolging in Duiven die eindigde in het water op de Vegertlaan is inmiddels bekend. Het zou gaan om twee mannen uit Duiven van 31 & 34 jaar oud. De 34-jarige man is inmiddels bezweken aan zijn verwondingen. De 31-jarige man ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Wat de aanleiding/toedracht is/was wordt nog onderzocht door de politie. Derhalve kunnen er geen verdere mededelingen over worden gedaan.

Bron: Politie