De politie heeft vier verdachten aangehouden in Nieuwland. De mannen worden verdacht van het plegen van een gewapende overval op een juwelier aan de Haagdijk in Breda. Tijdens de achtervolging werd ter hoogte van Nieuwdijk door de overvallers op de politie geschoten. Bij de arrestatie van de verdachten werd ook geschoten.

Rond 13.45 uur kwam er melding binnen van een gewapende overval op een juwelier aan de Haagdijk. Bij de overval werd door de daders gedreigd met een vuurwapen. Na de overval gingen de mannen er met hun buit op een scooter vandoor.

In Breda wisselden de overvallers van voertuig en stapten over in een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van Nieuwdijk openen de daders het vuur en schieten op de achtervolgende agenten. Bij Meerkerk werd een voertuig gecarjacked door de daders en gingen er opnieuw vandoor.

In Nieuwland kon de politie het voertuig klemrijden. Via een zogenaamde uitlaatprocedure werden de verdachten aangehouden. Daarbij werd op een gegeven moment door de politie geschoten en raakte een verdachte gewond aan zijn been. De gewonde man is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De overige drie zijn overgebracht naar het cellencomplex en zijn ingesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl