Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Willem Holleeder is boos op zussen die ‘alles doen voor het geld’

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vandaag weer verder gegaan en ‘De Neus’ is boos op zijn zussen die volgens hem de boel in de maling nemen.

Het gaat vooral om het feit dat zijn zus Astrid samen met Peter R. de Vries veelvuldig in de media verschijnen met bijvoorbeeld interviews. Volgens Holleeder proberen ze de rechtszaak al vanaf het begin op deze wijze te beïnvloeden en te sturen. Hij refereerde hiermee aan een interview die Astrid Holleeder aan The New Yorker heeft gegeven over haar roman, ‘Judas’. Daarnaast volgt er ook nog een theaterstuk en tv-series in Nederland en de VS. Het gaat, volgens ‘De Neus’, zijn zussen alleen maar om het geld.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.