Winkeldieven op de vlucht met vlees en bier gepakt na wilde achtervolging met politie

De politie heeft na een wilde achtervolging twee winkeldieven gepakt die vlees en bier hadden gestolen.

Een medewerker van een supermarkt in Sas van Gent meldde rond 8.20 uur dat er een winkeldiefstal was gepleegd. De dieven gingen er vandoor in een auto waarvan de medewerker het kenteken had genoteerd. Agenten zochten in de buurt naar de betreffende auto en zagen hem hen tegemoet komen op de Westkade. De bestuurder weigerde te stoppen en de politie heeft de achtervolging ingezet.

Met 80 km/u ging het vervolgens door de 30km-zone in Zandstraat waar voetgangers door de gevaarlijke actie van de winkeldieven in gevaar werden gebracht. Hierna werd de snelheid van de auto waar de winkeldieven in zaten nog minstens verdubbeld. Met 160 km/u ging het richting Phlippine, daarna naar Hoek en door de Sluiskiltunnel.

Na de tunnel was het voor de agenten veilig genoeg om de vluchtende auto te passeren en hem tot stoppen te dwingen. Daar werden de verdachten aangehouden. Ze zijn vervoerd naar een politiecellencomplex waar ze verhoord worden.

In de auto troffen de agenten diverse verpakkingen vlees en blikjes bier aan die afkomstig waren uit de supermarkt. De winkeldieven bleken uit Terneuzen te komen. Het zijn mannen van 22 en 38 jaar oud. Het rijbewijs van de bestuurder, de man van 38, is ingevorderd. De twee zitten nog vast.