In de Verenigde Staten is een witte politieagent schuldig bevonden aan moord na het doodschieten van een jongen met donkere huidskleur.

Een jury in de Amerikaanse staat Texas heeft de voormalig agent Roy Oliver schuldig bevonden aan moord op de 15-jarige Jordan Edwards. De tiener zat in 2017 in een auto met vrienden toen ze zonder reden onder vuur werden genomen door de agent.

Volgens Oliver deed hij dit omdat zijn partner naar eigen zeggen in levensgevaar was. Dit zag zijn eigen partner anders en verklaarde dat hij zich geen moment in gevaar heeft gevoeld en dat het niet nodig was om te schieten. De schietgrage agent Oliver claimt geen andere optie te hebben gehad dan het vuur te openen.

De jury ziet dit gelukkig anders en heeft hem schuldig bevonden aan moord. De ex-agent riskeert nu een celstraf tussen de 5 en 99 jaar. Het is natuurlijk nog niet zeker en de man kan alsnog worden vrijgesproken in bijvoorbeeld hoger beroep aangezien in de VS agenten bijna nooit gestraft worden voor het doodschieten van mensen met een donkere huidskleur.