De van witwassen verdachte ex-leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, mag langer op vakantie blijven hij hoeft zich niet meer te melden bij de politie. Dat heeft zijn advocaat gemeld. Daarnaast blijkt Otto werkzaam voor Rachel Hazes.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in een email aan advocaat Erik Thomas. Volgens de raadsman van Otto meldt het OM dat er nieuwe aanknopingspunten zijn gevonden, waardoor een gesprek voorlopig niet nodig is.

De advocaat is verbaasd over de werkwijze van politie en justitie. ‘Eerst vallen ze bij mijn cliënt binnen en maken ze breed bekend dat ze hem willen aanhouden. En nu dit.’ Aldus de advocaat.

Direct na de inval in Bergen op Zoom twee weken geleden liet Erik Thomas al weten dat hij en Klaas Otto zich deze week zouden melden bij de politie. De advocaat was dan terug van vakantie. Omdat Otto nu zelf op vakantie is heeft hij het OM gemaild dat het volgende week zou worden. De ex-leider van No Surrender hoeft zich nu voorlopig helemaal niet meer te melden. Hij wordt nog wel steeds verdacht van witwassen.

Klaas Otto ontkent alle aantijgingen. Hij zegt zelf twee banen te hebben. Zijn advocaat heeft aan RTL Boulevard bevestigd dat één van die banen het begeleiden van de weduwe van André Hazes, Rachel, is.