Woede en verontwaardiging om dood vrouw na groepsverkrachting in India

De dood van een vrouw die het slachtoffer was van een groepsverkrachting heeft in India tot veel woede en verontwaardiging geleid.

De 19-jarige vrouw, afkomstig uit de gemeenschap van dalits, werd ongeveer twee weken geleden door een aantal mannen verkracht en mishandeld. Ze lieten haar voor dood in een veld achter. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen en is naar een ziekenhuis in New Delhi overgebracht. Daar is ze bezweken aan haar verwondingen.

De dalits zijn de laagste groep in het Indiase kastensysteem. Vier mannen, allemaal uit een hogere kaste, zijn aangehouden door de politie en worden aangeklaagd voor verkrachting en moord. De vader van de vrouw eist gerechtigheid en wil dat de verdachten worden opgehangen.

Het slachtoffer is afkomstig uit de deelstaat Uttar Pradesh, die bekendstaat als zeer onveilig voor vrouwen. Daar worden regelmatig jonge meisjes en vrouwen ontvoerd, misbruikt en gedood. In India zijn er veel problemen rond vrouwenrechten. Elk kwartier zou er een vrouw in het land worden verkracht blijkt uit cijfers van de Indiase overheid.