Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Woning Den Haag gesloten vanwege schietpartij, drugs, geld en vuurwapens

De gemeente Den Haag heeft een woning op de Nieuwe Molstraat voor aan half jaar gesloten na een schietpartij op 10 juni. In het pand werden drugs, vuurwapens, cash geld en munitie aangetroffen.

Op zaterdag 10 juni kwam bij de politie rond 20.00 uur melding binnen dat er geschoten was op de Nieuwe Molstraat. Een 52-jarige Hagenaar meldde zich daarna, gewond bij het ziekenhuis. De man verklaarde dat zijn 20-jarige vriendin beroofd werd en dat er een schot gelost werd, toen hij haar ging helpen.

De politie stelde een onderzoek in waarbij ook de woning van het slachtoffer werd doorzocht. Daarin troffen de agenten drugs, vuurwapens, een cash geldbedrag en munitie. Na de vondst heeft de politie de man en zijn vriendin aangehouden. Uit verder onderzoek blijkt nu dat er niet buiten geschoten is maar binnen in de woning.

De vrouw werd 13 juni vrijgelaten, maar blijft verdachte in het onderzoek. De man is op 14 juni voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank. Die heeft besloten dat hij in het kader van de voorlopige hechtenis nog 90 dagen vast kan blijven zitten. Op basis van de bevindingen uit het onderzoek is de woning voor zes maanden gesloten.