Woning hoofdverdachte liquidatie Amsterdammer Djordy Latumahina gesloten

De woning van de vriendin van de hoofdverdachte van de moord op de Amsterdammer Djordy Latumahina is gesloten door de gemeente.

Dat meldt Het Parool. De hoofdverdachte Cedric R. werd op 28 maart door een arrestatieteam van de politie aangehouden in de woning van zijn vriendin in Aalsmeer. De vrouw werd zelf ook aangehouden als verdachte maar is inmiddels op vrije voeten. Ze blijft wel verdachte in deze zaak.

Bij doorzoeking in de woning troffen agenten twee vuurwapens aan en verderop in de straat stond een gepantserde Audi A8. Na alle bevindingen heeft de gemeente besloten om de woning voor drie maanden te sluiten. De vriendin van de verdachte stapte hierop naar de rechter maar die heeft bepaald dat het huis in verband met de veiligheid gesloten kan worden.

De 31-jarige Amsterdammer Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober 2016 doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. Zijn vriendin raakte levensgevaarlijk gewond. Na onderzoek van de recherche blijkt nu dat er sprake was van een persoonsverwisseling.