Woningen beschadigd bij aanslag Roosendaal na eerdere beschieting met vuurwapen

In Roosendaal zijn woningen beschadigd bij een aanslag met een explosief. Eerder werd een pand beschoten.

Op zondagavond raakten twee woningen in de Van der Nootlaan flink beschadigd. Enkele dagen eerder werd op een woning in diezelfde staat ook al geschoten. Rond 23.45 uur kreeg de meldkamer een melding dat bij de woning een explosief was afgegaan. Agenten troffen een ravage aan de voorzijde van twee woningen aan. Enkele ruiten, een voordeur, enkele rolluiken en de gevels waren beschadigd door de klap.

De politie startte een onderzoek en zette de omgeving af. Agenten verhoorden enkele betrokkenen. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in. Eerder werd in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 september ook al een woning in dezelfde straat het doelwit van geweld. Tussen 3.00 en 3.30 uur werd een andere woning beschoten. Agenten troffen diverse kogelgaten in enkele ruiten aan. Ook hier werd een uitgebreid onderzoek ingesteld, waarbij kogels en hulzen werden gevonden.

De politie houdt er rekening mee dat de beschoten woning niet het doelwit was en per ongeluk onder vuur is genomen. Mogelijk dat de daders zijn teruggekomen om de bewoners van de woning, waar de voordeur is opgeblazen, te bedreigen. De recherche doet verder onderzoek.