© US Army via Wikimedia Commons

Meerdere woningen beschoten met vuurwapen in Almere

In Almere zijn afgelopen nacht meerdere woningen beschoten.

Bij de meldkamer kwam rond 3.15 uur melding binnen van een bewoner aan de Melkdistelstraat die schoten had gehoord. De politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld en is ter plaatse gegaan. De woning bleek meerdere keren te zijn beschoten. De aanwezige bewoners bleven ongedeerd.

Ongeveer tien minuten later was het opnieuw raak en belde een bewoner in de omgeving van het Freyaplantsoen met de melding dat er geschoten zou zijn. Agenten hebben ook hier een onderzoek ingesteld en er bleek inderdaad sprake te zijn van een schietpartij.

De politie heeft met verschillende eenheden en de politiehelikopter in de omgeving gezocht. De omgeving van de twee woningen is ruim afgezet gezet geweest, zodat de recherche onderzoek kon doen. Er zijn verdachten aangetroffen.

Of de beschieten verband met elkaar houden en of er een link is naar de schietpartij afgelopen vrijdag op de Melkdistelstraat wordt onderzocht. Ook wordt door de recherche onderzocht of de incidenten te linken zijn aan het criminele milieu.