De politie in Rotterdam heeft nadat er verschillende klachten binnen waren gekomen over overlast in het Oude Noorden een grootschalig onderzoek gestart. Daaruit kwam naar voren dat de overlast vermoedelijk drugsgerelateerd was. Maandag 30 juni zijn drie woningen doorzocht. Hierbij zijn vijf personen aangehouden. Het onderzoek startte al in 2013. Door onder meer surveillances en verklaringen van getuigen kreeg de politie goed in beeld waar de overlast zich concentreerde. Ook bleek uit het onderzoek dat een deel van de overlast waarschijnlijk naar drugshandel te herleiden was.

Toen er een duidelijk beeld was van de overlastgevers zijn agenten maandag drie woningen binnengaan. Het gaat om huizen aan de Stolkstraat, Wiekstraat en Ruijvenstraat. De woningen werden grondig doorzocht. Daarbij werden onder andere drugs en een grote hoeveelheid geld gevonden.

Tijdens de actie zijn drie kopers opgepakt. Twee Rotterdammers van 43 en 46 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Zij worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl