Een gewapende overval op een woning in Heesch in de nacht van woensdag op donderdag blijkt een ripactie te zijn geweest. De overvallers hebben een wiethok die in de woning aanwezig was leeggehaald waarna ze zijn vertrokken.

Bij de politie kwam na de woningoverval rond 08.00 uur een anonieme melding binnen dat in de betreffende woning die nacht iets was gebeurd. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 25-jarige bewoonster aan. Vervolgens duurde het enige tijd voordat de agenten duidelijk was dat zij samen met haar 28-jarige partner eerder die nacht was overvallen.

Uiteindelijk werd het de agenten duidelijk wat er die nacht moet zijn gebeurd. De mannelijke bewoner verliet rond 04.45 uur zijn woning toen hij opgewacht werd door drie mannen. Het drietal duwde hem terug het huis in en hield hem onder bedwang onder bedreiging van een vuurwapen. Zijn vriendin werd uit bed gehaald en moest naast hem plaats nemen. Vervolgens gingen twee overvallers naar boven in de woning en haalden een hennepkwekerij leeg. Na de ripactie  ging het drietal er vandoor in de auto van de slachtoffers.

De politie is daarop een uitgebreid onderzoek gestart wat heeft geleid tot de aanhouding van drie verdachten. De verdachten, drie mannen uit Oss, zijn in hun woningen aangehouden met behulp van een arrestatieteam (AT). Het drietal is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.