Donderdagavond zijn in Amsterdam vijf personen aangehouden na een woningoverval. Bij de aanhoudingen loste de politie een aantal schoten.

Rond 22.15 uur kwam er melding bij de politie van een overval op een woning aan de Van Speijkstraat. De melder zou hebben gezien hoe drie gewapende mannen de woning binnen gingen.

Toegsnelde agenten zagen twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Eén van hen ging bij het zien van de politie er direct vandoor. Na een korte achtervolging hielden agenten de twee mannen aan. Het gaat om een 30-jarige Hagenaar en een man waarvan de leeftijd en woonplaats niet bekend zijn. Bij hun aanhouding zagen de agenten zich genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen.

Bij fouillering van de twee mannen trof de politie harddrugs en een geldbedrag aan. Het 39-jarige slachtoffer uit Amsterdam is ook aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. In de directe omgeving van de overvallen woning troffen agenten een auto met draaiende motor aan. In de auto zaten twee vrouwen uit Rotterdam van 19 en 23 jaar. Beide zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.