Zondagavond is een gezin in Uithoorn een tijdlang gegijzeld bij een gruwelijke woningoverval. Vier of vijf in het zwart geklede mannen drongen de woning aan de Willem de Feschweg binnen, bonden de vader en moeder vast, bedreigden hun 6-jarig dochtertje en dreigden het huis in brand te steken.

Rond 23.15 uur kwam de 41-jarige bewoner thuis en overvallen. De daders hebben hem kennelijk opgewacht, want toen hij de sleutel in het slot van de voordeur stak werd hij direct hardhandig naar binnen geduwd. Hij kwam daarbij ten val en werd in de hal vastgepakt, vastgebonden en bedwelmd. Zijn vrouw (27) en twee kinderen lagen op dat moment te slapen.

Door alle tumult is de vrouw van de man wakker geworden, en ook zij werd door de overvallers vastgebonden. Hun 6-jarig dochtertje werd vervolgens naar beneden gehaald en bedreigd. De overvallers wilden geld en dreigden de woning in brand te steken. Ook werd de 41-jarige bewoner bedreigd met een mes, waarbij hij een snijwond aan zijn been opliep.

De overvallers hebben in zo’n vijf kwartier de gehele woning overhoop gehaald. Ze vertrokken met een geldbedrag en een aantal klokkies. Korte tijd later wist de bewoner zijn buren te waarschuwen waarna de politie werd gebeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de woningoverval.