De politie heeft bij een grote actie tegen een ‘criminele familie’ een woonwagenkamp in Oss afgesloten en ruim honderd agenten ingezet.

De politie is vanochtend binnengevallen met een groot aantal agenten op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat. Het gaat om een gecoördineerde actie tegen een volgens de politie criminele familie. Uit onderzoek bleek dat drie kopstukken van de familie zich bezig zouden houden met drugshandel, waarbij ernstig geweld en intimidatie niet worden geschuwd.

De verdachten zijn een 48-jarige man uit Oijen en twee mannen van 26 en 55 jaar uit Oss. Het drietal wordt naast drugshandel ook verdacht van het lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Ze zitten in alle beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaten.

Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten voor onderzoek en uitgebreide doorzoekingen. ‘Wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst zoeken wij op het terrein onder meer naar geld, drugs een vuurwapens.’ Aldus een woordvoerder van de politie.