Youssef & Saïd niet beoogd doelwit liquidatie Amsterdam-West

Uit verklaringen van verschillende getuigen blijkt dat bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West een derde auto betrokken was. Het gaat om een donkerkleurige VW Golf, waarin meerdere personen zaten. Vanuit deze auto zou ook zijn geschoten. De auto is uitgebrand teruggevonden. Ook komen er steeds meer aanwijzingen dat de slachtoffers Youssef & Saïd waarschijnlijk niet het beoogde doelwit waren van de daders.

Bij de hevige wildwestachtige schietpartij kwamen twee Amsterdammers om het leven. Het gaat om de 21-jarige Saïd en de 28-jarige Youssef beide uit Bos en Lommer. Waarom de twee mannen zijn doodgeschoten is vooralsnog niet duidelijk.

Eerder werd al de zilvergrijze Audi A4 gevonden, waaruit de Range Rover van de twee slachtoffers onder vuur is genomen. Die zat helemaal vol met kogelgaten. Twee motoragenten die de achtervolging hadden ingezet op de Audi werden ook beschoten door de meedogenloze schutters. Zij konden op tijd wegduiken en kwamen met de schrik vrij.

De Audi is later teruggevonden op een parkeerplaats in Amsterdam. De auto is gestolen en was voorzien van valse Nederlandse kentekenplaten. Volgens de Telegraaf is er niet op deze auto geschoten. Dat wijst er op dat de schutters het hadden voorzien op de Range Rover en er vermoedelijk sprake is van een liquidatie/afrekening inplaats van een uit de hand gelopen ripdeal.

In de Range Rover hebben vermoedelijk ook meer inzittenden gezeten naast de twee slachtoffers Youssef & Saïd. Want getuigen hebben zeker één andere man gezien die uit de Range Rover wist te vluchten toen er op de auto geschoten werd.

Na de schietpartij is een onbekende man met baseballcap gelopen naar de Range Rover en heeft vervolgens een tasje uit de auto gehaald. En dat allemaal onder de ogen van politieagenten die al aanwezig waren op het plaats delict. Toen omstanders agenten duidelijk hadden gemaakt dat de man bij de doorzeefde Range hoorde zette hij het op een lopen richting de Van Hallstraat. Een politieagent zette de achtervolging in maar kon de man niet meer achterhalen.

Volgens een reageerder op de website van misdaadjournalist HJK waren Youssef & Saïd niet het beoogde doelwit van de liquidatie, maar ene ‘Ben’. Hij zou degene zijn die op de achterbank zat en waar naar politie en ‘anderen’ op zoek zijn. Ook zou er een link zijn met de drievoudige moord in Purmerland.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl