YouTuber doet zich voor als 15-jarige en lokt mogelijke zedenverdachte in Groningen

De politie heeft een onderzoek verricht naar een mogelijke zedenverdachte die door een YouTuber in Groningen in de val is gelokt.

De YouTuber deed zich voor als een 15-jarige jongen en ging in gesprek met een 50-jarige man uit Groningen. Na enkele seksueel getinte chatsessies werd er een afspraak gemaakt. De man uit Groningen dacht dat hij te maken had met een tiener.

Na het maken van de afspraak nam de YouTuber contact op met de politie. Agenten zijn ter plaatse gekomen voor onderzoek. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is de verdachte niet gelijk aangehouden. Eerst moet natuurlijk uitgezocht worden of er iets strafbaars heeft plaatsgevonden. Een YouTuber kan van alles beweren maar al zal eerst bewijs op tafel moeten komen voor iemand vervolgd wordt.

De telefoon en computer van de Groninger zijn in beslag genomen. Mogelijk wordt de man na onderzoek aangehouden als er strafbare feiten zijn. De politie onderzoekt de zaak en de videos van de YouTuber. Zijn aflevering met de man in Groningen is gepubliceerd.