© Pexels

Zaak bende plofkrakers Duitsland moet opnieuw na aanhouding gevluchte verdachte in Den Bosch

Een aantal verdachten van plofkraken moeten opnieuw voor de rechter na de aanhouding van een gevluchte verdachte die belastend zou hebben verklaard.

De zes mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij plofkraken in Duitsland in 2020 en 2021 moeten opnieuw voor de rechter verschijnen. Dit is het gevolg van de arrestatie van een 22-jarige man uit Den Bosch die vorige week werd opgepakt na een lange politie-achtervolging. De verdachte was eerder gevlucht en werd sindsdien gezocht door de politie. Hij was niet aanwezig bij de rechtszaak in februari toen de zaken van de andere verdachten inhoudelijk werden behandeld.

De man heeft bij de politie belastende verklaringen afgelegd over de andere verdachten, waardoor hun advocaten hebben gevraagd om hem te horen als getuige. De rechtbank heeft dit verzoek toegestaan, maar het kon niet worden uitgevoerd omdat de verdachte onvindbaar was. Nu de man alsnog is opgepakt, heeft de rechtbank besloten het onderzoek te heropenen om hem als getuige te horen. Hierdoor zal er vrijdag 31 maart geen uitspraak worden gedaan in de zaak van de zes verdachten.

De rechtbank beseft dat de verdachten hadden gehoopt op een afronding van de zaak, maar het onderzoek is onvolledig geweest zonder de verklaring van deze verdachte. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank opnieuw uitspraak zal doen in deze zaak.