© Pexels

Zaak rond profvoetballer Promes mogelijk heropend vanwege vraagtekens bij getapte gesprekken

De zaak rond profvoetballer Quincy Promes moet mogelijk worden heropend vanwege vraagtekens bij de getapte gesprekken.

De verdediging zet vraagtekens bij het bewijs dat gebruikt is tegen de voetballer. De advocaat wil weten hoe daar precies toestemming voor gegeven is. Het werd enige tijd terug bekend dat er belastende gesprekken zijn waarin Promes het zou hebben over de steekpartij. Het tappen zou naar verluidt te maken hebben met een onderzoek naar grootschalige drugssmokkel.

Het OM het heeft verzoek om te tappen niet toegevoegd aan het dossier. Dit is vanwege het feit dat deze informatie schadelijk kan zijn voor het andere onderzoek waarin Promes voor zou komen. De rechtbank gaat nu kijken of de zaak mogelijk heropend moet worden door deze nieuwe feiten/bevindingen.

De voetballer wordt verdacht van het neersteken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Enige tijd terug bleek dat Promes de steekpartij toe heeft gegeven in afgeluisterde gesprekken. Met verschillende familieleden sprak de voormalige Ajax-voetballer over het steekincident enkele uren eerder op het feest. Opmerkelijk was het feit dat Promes afgeluisterd werd door de politie.