Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

‘Zakenvrouw Nina Storms verdacht van witwassen 15 miljoen euro in Monaco’

De Nederlandse zakenvrouw Nina Storms wordt door justitie in Monaco verdacht van witwassen. Het zou gaan om een bedrag van 15 miljoen euro.

Dat zou het parket-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) in Monaco hebben bevestigd aan De Telegraaf. Op 2 juli is Storms in staat van beschuldiging gesteld inzake witwassen en misbruik van vertrouwen. Er zijn voorwaarden opgelegd zoals het feit dat als ze de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur verlaat, een rechter op de hoogte gesteld moet worden. Het OM in Monaco wil verder geen details geven over het onderzoek dat naar Nina Storms loopt.

Het zou volgens bronnen van de krant gaan om een bedrag van rond de 15 miljoen euro. Verder beschikt De Telegraaf over een intern, vertrouwelijk document van de politie waarin het contact tussen de politie uit Monaco en Nederland uitgebreid staat beschreven. Haar man, oud-presentator Pieter Storms, zegt in een reactie verbaasd te zijn over de beschuldiging van het OM in Monaco. ‘Ze is volgens ons alleen gehoord als getuige.’