Dinsdagmiddag heeft de politie in Groot-Ammers zakken vol met toppen wiet en een vuurwapen aangetroffen in een auto. Er is een aanhouding verricht.

Rond 17.45 uur kwam er melding binnen dat er een auto zonder kenteken was neergezet op de Ambachtsweg. Vervolgens zou er een auto weggereden zijn. De oplettende getuigen hadden de kentekengegevens van deze auto genoteerd. Agenten besloten poolshoogte te nemen.

Op de genoemde locatie wordt inderdaad een voertuig aangetroffen die voldoet aan de beschrijving. Zodra een agent naast de auto staat ruikt hij een sterke henneplucht. Hij kijkt de auto in en ziet daar meerdere tassen staan. Na het inslaan van het ruitje van de rechtervoorportier worden de tassen verder onderzocht. Het blijkt te gaan om tassen vol toppen. Na weging blijkt het te gaan om 12 kilogram. Daarnaast vinden de agenten ook nog een vuurwapen in de auto.

Het genoemde kenteken wordt nagetrokken en er wordt een bericht uitgegeven aan andere agenten die meekijken naar dit kenteken en de bijbehorende auto. Al snel wordt deze achterhaald en staande gehouden. De bestuurder, een inwoner van Gorinchem, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. In zijn auto werden restanten van wietplanten gevonden. De politie onderzoekt nu de herkomst van de drugs en het wapen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl