© Pexels

Zanger R. Kelly in hoger beroep tegen veroordeling 20 jaar cel in Chicago

De Amerikaanse zanger R. Kelly gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel in Chicago.

R. Kelly gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot nog eens twintig jaar cel vanwege expliciete beelden van minderjarigen en afpersing in Chicago. De zanger zit sinds 2019 vast. Zijn juridische team zal naar verwachting betogen dat er tijdens het proces fouten zijn gemaakt en dat Kelly geen eerlijk proces heeft gehad.

De veroordeling in Chicago kwam bovenop de veroordeling in New York, waar Kelly schuldig werd bevonden aan het leiden van een organisatie die tot doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken en een gevangenisstraf van dertig jaar kreeg opgelegd. Het juridische team van de zanger heeft in die zaak ook hoger beroep aangetekend en beweert dat Kelly geen eerlijk proces heeft gehad omdat er bevooroordeelde juryleden waren en er bewijs was aangedragen dat niet had moeten worden toegelaten.

De zaken tegen Kelly hebben wereldwijd veel aandacht getrokken vanwege de beschuldigingen van seksueel misbruik door de zanger. In de documentaireserie Surviving R. Kelly spraken slachtoffers over het vermeende misbruik door de zanger, wat leidde tot een grotere publieke verontwaardiging en een hernieuwde focus op seksueel misbruik in de muziekindustrie.