Zéér inventief verstopte partij cocaïne alsnog ontdekt

De Duitse autoriteiten hebben twee Nederlanders opgepakt die op een zéér bijzondere en inventieve manier ruim 70 kilo cocaïne van Ecuador naar Duitsland hebben gesmokkeld. De partij drugs was opgelost in een chemische vloeistof en verstopt in de cilinders van twee gebruikte vliegtuigmotoren.

De verdachten zijn twee mannen uit Nederland van 36 & 61 jaar oud. De actie was zéér goed voorbereid maar desondanks zijn ze toch gepakt. De verdachten hadden de cilinders van de motoren opengemaakt en daarin de vloeistof met cocaïne in verstopt en vervolgens hebben ze alles weer dichtgekit. Volgens de Duitse autoriteiten zijn ze daar enkele maanden mee bezig geweest.

Hoe de zéér goed voorbereide smokkelactie is ontdekt is vooralsnog niet duidelijk. De twee mannen werden opgepakt toen ze de vliegtuigmotoren uit een hal in de buurt van Osnabrük wilden halen. Het plan was om de vloeistof uit de motoren te halen en te laten verdampen om zodoende de cocaïne terug te winnen. Het was de bedoeling om de motoren daarna weer terug te sturen naar Ecuador voor een nieuwe ronde. Daar is het, helaas voor de smokkelaars, nooit van gekomen.

De Duitse autoriteiten vonden de smokkelactie zo bijzonder en inventief dat ze de twee vliegtuigmotoren in het Duits Douanemuseum in Hamburg hebben geplaatst.