Zéér naïeve vrouw opgelicht voor tienduizenden euro’s via Facebook

Deze week heeft een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimeerswaal op het politiebureau in Goes aangifte gedaan van oplichting. De vrouw zou via Facebook voor tienduizenden euro’s getild zijn.

Begin februari kreeg de nietsvermoedende vrouw een privébericht  op haar Facebook account. Het bericht kwam van een man die zich voordeed als notaris/advocaat. Hij vroeg haar om haar email zodat hij haar iets kon mededelen.

Nadat de vrouw haar mailadres had gegeven aan de notaris/advocaat vertelde hij haar dat er een familielid was verongelukt in Afrika en dat zij derhalve een bedrag van maar liefst € 4.500.000 zou erven. Het slachtoffer had daar wel oren naar, want wie wil nou niet zomaar uit het niets een smak geld krijgen. Maar wat te mooi is om waar te zijn is meestal ook te mooi om waar te zijn.

Het slachtoffer vertelde de notaris/advocaat dat ze uiteraard wel geïnteresseerd was in het geld. Maar, en nu komt de aap uit de mouw, alvorens het geld te ontvangen moest de vrouw wel eerst zelf wat geld overmaken in verband met administratie.

De afgelopen weken heeft het slachtoffer ettelijke malen geld overgemaakt naar de notaris/advocaat. In totaal heeft ze enkele tienduizenden euro’s overgemaakt naar de oplichters. Uiteindelijk kreeg ze argwaan en nam contact op met haar bank. Die adviseerde de vrouw direct om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was totaal geen sprake en de zogenaamde notaris/advocaat is spoorloos verdwenen met het geld.

Bron: Politie