O.G. Kush met veel haartjes en THC © crime-nieuws.nl

Zéér professionele wietfabriek opgerold in Amsterdam na anonieme tip

In een bedrijfspand in Amsterdam-West is na een anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem een zéér professionele wietplantage ontdekt en ontmanteld. Volgens de politie ging het om een ‘doorlopend fabrieksmatig proces’.

Een eerder binnengekomen tip over de mogelijke aanwezigheid van een wietplantage in een bedrijfspand was aanleiding voor de politie om vrijdagavond een onderzoek te verrichten. Dit leidde tot een doorzoeking van een pand waarbij in eerste instantie helemaal niets wordt aangetroffen.

Omdat de agenten een sterke wietgeur waarnemen gaan ze verder op onderzoek uit. Na goed zoeken wordt een verborgen luik ontdekt in het plafond die leidt naar een hogere verdieping. Daar blijkt op zéér professionele wijze wiet gekweekt te worden. Verdeeld over meerdere kamers en ruimtes worden bijna 1500 wietplanten aangetroffen. Volgens de politie gaat het duidelijk om een doorlopend bijna fabrieksmatig proces. De planten bevonden zich in verschillende groeistadia waardoor er regelmatig geoogst kon worden.

De wietplantage is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Ook zijn goederen in beslag genomen, zoals heftrucks en springkussens. Met behulp van deze goederen kan mogelijk crimineel verkregen vermogen van de wietplantage worden aangetoond. De energieleverancier gaat aangifte doen omdat er stroom én water werd afgetapt. Er zijn geen verdachten aangehouden.