De rechtbank heeft een man veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor meerdere pogingen tot moord na het neersteken van meerdere willekeurige vrouwen in Noord-Holland.

De rechtbank acht bewezen dat de 24-jarige René V. in november 2018 en januari 2019 vanuit een rijdende auto vijf vrouwen heeft aangevallen. De nietsvermoedende slachtoffers waren op dat moment aan het fietsen of joggen, in het buitengebied op rustige landweggetjes. Vier van hen heeft hij met een mes gestoken, waarbij de betrokken vrouwen in de borststreek of in de bovenarm zijn geraakt. De vrouwen raakten hierbij gewond. Een van hen raakte levensgevaarlijk gewond. Een vijfde vrouw heeft hij al rijdende vanuit zijn auto gestompt.

Naast de pogingen tot moord is V. ook schuldig bevonden aan het dreigen met verkrachting van vijf vrouwen en telefonische stalking van een van de vrouwen. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het is niet bekend of de verdachte in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.