red and orange solar flare
Photo by Pixabay on Pexels.com

Zes jaar cel voor boze geliefde uit Oss voor in brand steken chalet ex-vriendin

Een man uit Oss is door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel voor het in brand steken van een chalet met zijn ex-vriendin erin.

Het slachtoffer gaf naar eigen zeggen rond kerst 2021 aan dat zij niet langer een relatie wilde met de 41-jarige verdachte. Op dat moment waren ze al zes jaar samen en de man zou de beëindiging niet hebben kunnen accepteren. Twee dagen voor de brandstichting in april 2022 zou de man het chalet binnen zijn gedrongen en alle kabels van het camerasysteem hebben kapot getrokken.

De vrouw ging de avond van de brandstichting naar bed en werd rond 04.20 uur wakker van de hond en glas dat kapot sprong. De vrouw zag vuur door het raam en vluchtte met haar hond naar buiten. Het chalet en inboedel zijn door de brand vrijwel volledig verwoest. Op basis van onderzoek concludeert de rechtbank dat de verdachte een loungebank op de veranda van het chalet moet hebben aangestoken. De verdachte nam bewust het risico dat zij bij de brand om het leven zou komen. De rechtbank neemt ook aan dat de boze ex tijd genoeg had om de gevolgen van zijn daad te overdenken en kwalificeert dit volgens een woordvoerder zodoende als een poging tot moord. 

De rechtbank is van mening dat alleen een lange gevangenisstraf opgelegd kan worden voor dit soort feiten. Naast de zes jaar cel mag de man ook vijf jaar lang geen contact opnemen met het slachtoffer. Verder moet hij haar een schadevergoeding betalen van ruim 6.600 euro. De eigenaar van het chalet krijgt ruim 11.400 euro betalen.