Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Zes maanden cel voor vrouw die gaatjes prikte in condooms om stiekem zwanger te raken

Een vrouw die gaatjes had geprikt in het condoom van haar vriend, om zo zijn sperma te ‘stelen’, is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

De opmerkelijke zaak werd behandeld in het Duitse Bad Salzulfen. De 39-jarige Melanie L. had begin 2021 de 42-jarige Florian S. leren kennen en spraken met elkaar af. De twee waren het erover eens dat een vaste relatie niet aan de orde was. L. dacht daar kennelijk anders over toen ze verliefd werd en kwam met een plan.

De vrouw besloot stiekem gaatjes in de condooms die ze gebruikten te prikken. Op deze wijze hoopte ze zwanger te raken en S. te overtuigen bij haar te blijven. De man besefte wat er gaande was toen ze hem tijdens een ruzie het volgende stuurde: ‘Ach, ik heb gaten in je condooms geprikt, ik ben waarschijnlijk toch zwanger.’ De man diende een aanklacht in tegen haar in waarna het onderzoek werd opgestart.

De vrouw gaf in de rechtbank haar bizarre daden toe. De rechter oordeelde dat er sprake was van ‘stealthing’. Dat is een Engelse term voor wanneer een man plotseling het condoom tijdens de daad verwijdert zonder medeweten van de vrouw. Zodoende heeft de rechtbank haar schuldig bevonden inzake misbruik en is er zes maanden cel opgelegd. Het gaat volgens een woordvoerder om een ‘historische uitspraak’.