Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Zes mannen voor de recher na ontvoering man in Zaltbommel voor geripte partij wiet

De rechtbank heeft zes mannen veroordeeld voor deelname aan een ontvoering in Zaltbommel. Het slachtoffer werd meegenomen omdat hij ervan verdacht werd 9,5 kilo wiet te hebben geript.

Op 27 februari 2015 werd het slachtoffer door meerdere mannen overvallen in zijn woning in Zaltbommel. Hij werd midden in de nacht mishandeld, bedreigd en vervolgens vastgebonden meegenomen in een auto. Vanuit Zaltbommel reden ze naar Breda en vervolgens naar Dordrecht. Daar werd het slachtoffer tot 1 maart 2015 tegen zijn wil vastgehouden tot de politie hem wist te bevrijden.

Volgens de rechtbank hebben een 27-jarige man uit Oosterhout en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats de ontvoering bedacht met als doel om de geripte partij wiet terug te krijgen. In totaal zijn zes personen veroordeeld tot straffen die uiteenlopen van 3 maanden tot 15 maanden celstraf voor hun betrokkenheid bij ontvoering.

Voor de meeste van de mannen was de opgelegde straf gelijk aan het voorarrest, behalve voor de twee hoofddaders. Zij moeten terug naar de gevangenis. Daarnaast legt de rechtbank aan een aantal van de mannen een forse werkstraf op, variërend van 100 tot 240 uur. De straffen zijn lager dan de eis van de officier van justitie.