Zes personen opgepakt inzake partij hasj van 9.500 kilo

In een grootschalig drugsonderzoek zijn inmiddels 6 verdachten van tussen de 20 en 62 jaar aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Het onderzoek begon na een tip bij de politie Rotterdam dat 2 mannen zich met hasj zouden bezighouden. De recherche startte direct een onderzoek naar de 2 mannen. Het gaat om een 62-jarige man uit Gouda en een 44-jarige man uit Moordrecht.

Donderdag 6 februari leidde dit onderzoek naar de vondst en inbeslagname van ruim 9.500 kilo hasj in een loods aan de Honselersdijk. Eerder werd gemeld dat er circa 6.500 kilo hasj was gevonden. Maar de definitieve weging wijst uit dat het om 9.500 kilo hasj gaat. De partij hasj vertegenwoordigt een waarde van om en nabij de € 20.000.000.

Die bewuste dag werd bij een zoeking in de woning van de 62-jarige verdachte uit Gouda in totaal 1100 kilo aangetroffen en in beslag genomen. Dit alles werd gevonden in zijn schuur en in een voor zijn deur geparkeerd transportbusje.

Het onderzoek naar de partij hasj leidde uiteindelijk naar vier andere verdachten. Het gaat om een 56-jarige man uit Wateringen, een 20-jarige en een 46-jarige man beiden uit IJsselstein en een 44-jarige man uit Den Haag. De politie onderzoekt nu wat de betrokkenheid van deze vier heren bij de hasj die werd aangetroffen in de loods in Honselersdijk is.

Tijdens het onderzoek zijn nog meer doorzoekingen gedaan in onder meer IJsselstein. Bij die zoekingen werd in de woning van één van de verdachten nog 25 kilo hasj, 3 kilo amfetamine en ruim 2 kilo wiet toppen aangetroffen.

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Alle verdachten zitten op dit moment nog vast.

Bron: Politie