Zes verdachten opgepakt en vuurwapen in beslag na gewelddadige straatroof door tien man

De politie heeft zes verdachten aangehouden en een vuurwapen in beslag genomen in verband met een gewelddadige straatroof in Bleiswijk.

Op zaterdagmiddag liepen twee jonge mannen rond 14.30 uur op het Hazenpad toen ze werden belaagd door een groep van ongeveer tien man. De slachtoffers kregen flinke klappen op hun hoofd en moesten hun telefoons en andere kostbaarheden afstaan. Een van de jongens liep daarbij een hersenschudding op en moest voor behandeling naar een huisarts.

Het onderzoek dat direct gestart was leidde naar Berkel en Rodenrijs. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen, werd op de Luijtenstraat, waar een aantal verdachten zich mogelijk bevond, een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten uitgevoerd. Twee jonge mannen werden aangehouden. Een derde verdachte meldde zich bij het politiebureau in Berkel en Rodenrijs. Drie anderen werden aangehouden in Bleiswijk. Het gaat om jongens van 16, 17 en 18 jaar.

Bij de zoekingen die op de aanhoudingen volgden werd een vuurwapen gevonden. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek naar de gewelddadige straatroof en mogelijke betrokkenen wordt voortgezet.