Zes verdachten vast voor poging ontvoering man (28) in Zoeterwoude

De politie heeft zes personen aangehouden voor de poging ontvoering van een man (28) in Zoeterwoude.

Op vrijdagavond kregen de hulpdiensten rond 21.00 uur melding van een verdachte situatie in de bosjes aan de Aziëlaan. Bij aankomst zien agenten drie verdachten staan die direct op de vlucht slaan. Een van hen probeert te ontkomen met de auto. In zijn wilde poging om te vluchten van de politie raakt de bestuurder een willekeurige fietser. De politie lost een schot en weet de drie mannen uiteindelijk aan te houden.

In de bosjes troffen de agenten een slachtoffer aan, een 28-jarige man uit Naaldwijk. Hij is gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de aangereden fietser moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten waren bezig met het onderzoek wanneer ze niet veel later uit de richting van de plaats delict een ander verdacht voertuig aan zien komen rijden. In de auto zaten drie mannen. Ook zij zijn aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

De politie doet onderzoek naar wat er precies is voorgevallen en welke link er is tussen de zes verdachten en het slachtoffer. Verdere details kan de politie vanwege het lopende onderzoek op dit moment niet delen.